Кошик
145 відгуків

Зараз компанія не може швидко обробляти замовлення та повідомлення, оскільки за її графіком роботи сьогодні вихідний. Вашу заявку буде оброблено найближчим робочим днем.

+380 (98) 338-84-11
+380 (66) 611-81-83
"АВАПЛАСТ"

Поліпропілен (ПП)

Поліпропілен (ПП, PP)

Основні фізико-хімічні властивості поліпропілену

ПоліпропіленПоліпропілен (ПП) отримують полімеризацією мономеру пропілену в присутності металоорганічних каталізаторів.

Поліпропілен являє собою безбарвну кристалічну речовину, тобто в натуральному вигляді напівпрозорий, але може легко забарвлюватися додаванням відповідних пігментів і фарб.

В залежності від просторової будови макромолекули полімеру (тобто від структури розташування атомів або атомних груп в макромолекуле) розрізняють 3 види поліпропілену: ізотактичний, синдиотактический і атактичний.

Так само, як і інші поліолефіни, ПП неполярний полімер. Він розчиняється тільки при підвищених температурах в сильних розчинниках: хлорованих, ароматичних углеродах, стійкий до кислот і лугів, окремі марки допущені до контакту з харчовими продуктами і для виробництва виробів медико-біологічного призначення.

Поліпропілен є досить стійким майже у всіх відносинах полімером, що цілком доказово наступними його властивостями. По-перше, поліпропілен стійкий до високих температур (t плавлення = 175°С). По-друге, для поліпропілену характерні висока ударна міцність (чим вигідно відрізняється від ПЕ), висока стійкість до багаторазових вигинів, твердість, низька паро - і газопроникність; по зносостійкості він порівняємо з поліамідами. По-третє, внаслідок своєї неполярному структури, поліпропілен стійкий до дії хімічних речовин. Тому він протистоїть впливу більшості полярних органічних розчинників, таких, як спиртів, складних ефірів та кетонів (наприклад, ацетону) і кислот навіть при високій їх концентрації і температурі вище 60 °С. Також поліпропілен стійкий до впливу водних розчинів неорганічних сполук - солей, киплячої води і лугів.

 

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner